Kvaliteta

🔒 Prijava / Odjava

[Trebaš pomoć?]

📝 Obavijesti


✎ IZVJEŠĆE o provedenoj studentskoj anketi zimskog semestra akademske 2017./2018. godine na prvoj godini sveučilišnog preddiplomskog studija Arhitekture i urbanizma u papirnatoj verziji

Objavljeno: 26. travnja 2018.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedenoj studentskoj anketi zimskog semestra akademske 2017./2018. godine na prvoj godini sveučilišnog preddiplomskog studija Arhitekture i urbanizma u papirnatoj verziji.

Znanstveno-nastavno vijeće Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je jednoglasno usvojilo ovo IZVJEŠĆE, na 172. sjednici održanoj 26. travnja 2018. godine.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik-Informacija o usvojenim zaključcima s tematske sjednice Senata Sveučilišta u Mostaru

Objavljeno: 19. travnja 2018.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik-Informacija o usvojenim zaključcima s tematske sjednice Senata našeg Sveučilišta, održane 22. 2. 2018. godine u Vijećnici našeg Fakulteta.

Uprava Fakulteta i Odbor za osiguranje i unaprijeđenje kvalitete (OKGF) su analizirali svaki usvojeni zaključak i o tome izradili gore navedeni Zapisnik.

⎙ Ispis...


✎ Edukacija iz engleskog jezika

Objavljeno: 18. travnja 2018.


Danas je iz Rektorata našeg Sveučilišta stigla nova kratka obavijest glede početka edukacije iz engleskog jezika:

Prvi blok nastave održat će se 27. 4. 2018. od 9:00 do 12:30 sati (mjesto održavanja objavit će se naknadno).

⎙ Ispis...


[Bilten] Elektronički bilten CEENQA-e.

Objavljeno: 18. travnja 2018.


Objavljen je [Preuzmi] elektronički bilten (newsletter) Mrežne agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju centralne i istočne Europe (CEENQA-e).

⎙ Ispis...


[Bilten] Elektronički bilten INQAAHE-e.

Objavljeno: 6. travnja 2018.


Objavljen je [Bilten] elektronički bilten (newsletter) Međunarodne mreže agencija za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (INQAAHE-e).

⎙ Ispis...


[Bilten] Elektronički bilten ENQA-e.

Objavljeno: 3. travnja 2018.


Objavljen je [Bilten] elektronički bilten (newsletter) Europske asocijacije za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA-e).

⎙ Ispis...


[Poziv za radove] Poziv na konferenciju Creating relevant learning experiences; employers’ involvement with higher education.

Objavljeno: 26. ožujka 2018.


European Association of Institutions in Higher Education (EURASHE) iz Brusselsa objavila je poziv za konferenciju pod nazivom: Creating relevant learning experiences; employers’ involvement with higher education. U fokusu ove konferencije bit će pojmovi Work-integrated learning (WIL), te work-based learning (WBL).

Više informacija o programu/temama konferencije, prijavni obrazac..., možete pročitati/pronaći na poveznici: Call of contributions

⎙ Ispis...


✎ Intervju doc. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 23. ožujka 2018.


Objavljen je Intervju sa doc. dr. sc. Tomislavom Volarićem, voditeljem IT centra Sveučilišta u Mostaru, o digitalnoj transformaciji Sveučilišta i uvođenju novih metoda učenja na daljinu.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sastanka sa studentskim predstavnicima.

Objavljeno: 20. ožujka 2018.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sastanka sa studentskim predstavnicima održanog 5. ožujka 2018. godine.

⎙ Ispis...


✎ Prijava na natječaj pri HEA BiH

Objavljeno: 19. ožujka 2018.


Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH objavila je javni natječaj za izbor domaćih i međunarodnih stručnjaka koji daju ocjenu i obavljaju reviziju kvalitete i daju preporuke o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa.
Stručnjaci se biraju u četiri kategorije i to: stručnjaci–predstavnici akademske zajednice u BiH, stručnjaci-predstavnici gospodarstva i prakse, studenti i međunarodni stručnjaci.

[Preuzmi] Tekst natječaja,
[Preuzmi] Obrazac prijave na natječaj.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na edukaciju iz engleskog jezika

Objavljeno: 12. ožujka 2018.


Sveučilište u Mostaru u sklopu obuke i razvoja kadrova i upravljanja kvalitetom, organizira za svoje nastavno i nenastavno osoblje edukaciju iz engleskog jezika.
Planom provedbe edukacije predviđeno je ukupno 20 sati nastave, koja bi se održavala subotom ili petkom, tijekom travnja i svibnja 2018. godine.

Svi zainteresirani djelatnici GF-a trebaju se javiti putem ove e-poste: anton.vrdoljak@gf.sum.ba, do ponedjeljka, 19. ožujka 2018. godine, s naznakom: početni ili napredni stupanj. Početni stupanj podrazumijeva razine A1-A2, dok napredni stupanj podrazumijeva razine B1 i B2.

⎙ Ispis...


✎ Poziv za sudjelovanje u radionici o odgovornom istraživanju

Objavljeno: 5. ožujka 2018.


U petak, 16. 3. 2018. godine, s početkom u 11.00 h u vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održati će se radionica u sklopu Horizon 2020 projekta: "HEIRRI - Higher Education Institutios and Responsible Research and Innovation".

Radionica je namijenjena osoblju ustanova visokog obrazovanja s ciljem predstavljanja koncepta odgovornog istraživanja i inovacije (responsible research and innovation-RRI), koje će polaznicima omogućiti da nauče kako RRI principe prenijeti drugima unutar obrazovnog sustava. Radionicu će voditi prof. dr. sc. Ana Marušić.

Zbog organizacije radionice i ograničenog broja mjesta obvezno je do 14. 3. 2018. godine potvrditi svoj dolazak, putem e-pošte: magdalena.bosnjak@mef.sum.ba.
Više informacija možete pronaći pri poveznici.

⎙ Ispis...


✎ IZVJEŠĆE o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2017./2018. godine

Objavljeno: 2. ožujka 2018.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra akademske 2017./2018. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Znanstveno-nastavno vijeće Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je jednoglasno usvojilo ovo IZVJEŠĆE, na 171. sjednici održanoj 23. veljače 2018. godine.

⎙ Ispis...


✎ REZULTATI o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2017./2018. godine

Objavljeno: 20. veljače 2018.


Objavljeni su Rezultati o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2017./2018. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Usporedni grafikoni skupnih podataka prikupljenih studentskim vrednovanjem nastavnog rada dostupni su i pri stranici Vrednovanja i rezultati.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora i Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 15. veljače 2018. godine.

Objavljeno: 20. veljače 2018.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora i Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a od 15. veljače 2018. godine.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na sastanak članovima Odbora i Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 12. veljače 2018.


Pozivaju se članovi Odbora i Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru na sastanak koji će se održati u četvrtak, 15. veljače 2018. godine, s početkom u 9.15 sati u uredu II-5. Tema sastanka: Analiza provedene studentske ankete.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sastanka Odbora i Ureda za osiguranje i unapređenje kvalitete GF-a s dekanicom, prodekanima i članom Povjerenstva za unaprjeđenje studiranja GF-a.

Objavljeno: 1. veljače 2018.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sastanka Odbora i Ureda za osiguranje i unapređenje kvalitete GF-a s dekanicom, prodekanima i članom Povjerenstva za unaprjeđenje studiranja GF-a od 30. siječnja 2018. godine.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sastanka Upravnog odbora Alumni Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 29. siječnja 2018.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sastanka Upravnog odbora Alumni Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na sastanak članovima Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete, te članovima Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje studiranja GF-a Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 26. siječnja 2018.


Pozivaju se članovi Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete, te članovi Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje studiranja GF-a Sveučilišta u Mostaru na sastanak koji će se održati u utorak, 30. siječnja 2018. godine, s početkom u 8.30 sati u Dekanatu Fakulteta.

⎙ Ispis...


✎ Izvod iz zapisnika tematskih sastanaka predsjednice Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Mostaru s upravama sastavnica Sveučilišta u Mostaru, voditeljem sveučilišnog Ureda za odnose s javnošću, knjižničarima, alumni voditeljima te voditeljem sveučilišnog IT centra.

Objavljeno: 24. siječnja 2018.


Objavljen je:
[Preuzmi] Izvod iz zapisnika tematskih sastanaka predsjednice Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Mostaru s upravama sastavnica Sveučilišta u Mostaru, voditeljem sveučilišnog Ureda za odnose s javnošću, knjižničarima, alumni voditeljima te voditeljem sveučilišnog IT centra.

⎙ Ispis...


✎ Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je radionica
"Ishodi učenja - kroz silabus: način definiranja ishoda učenja i drugih komponenti silabusa".

Objavljeno: 22. siječnja 2018.


Sveučilište u Mostaru organiziralo je u razdoblju od 17. do 19. siječnja 2018. godine radionicu "Ishodi učenja – kroz silabus" na svim sastavnicima Sveučilišta. Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru radionica je bila obvezna za nastavno osoblje Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike te Građevinskog fakulteta. Održana je u svrhu stručnog usavršavanja nastavnog osoblja i njihovih nastavničkih kompetencija, a sastojala se od teorijskog i praktičnog dijela, koji su uključivali sljedeće teme: način definiranja ishoda učenja na razini kolegija (s osvrtom na značaj ishoda učenja u studijskim programima), povezivanje ishoda učenja s načinom ocjenjivanja i raspodjelom ECTS bodova, definiranje ostalih komponenti silabusa te korigiranje istih, uz pitanja sudionika i raspravu.

Radionicu je održala voditeljica sveučilišnog Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete dr. sc. Luciana Boban.

[IU_radionica_2018_01_19]

[Izvor: SVEMO]

⎙ Ispis...


✎ Poziv za sudjelovanje u radionici o ishodima učenja

Objavljeno: 15. siječnja 2018.


Sveučilište u Mostaru organizira radionicu na temu "Ishodi učenja - kroz silabus: način definiranja ishoda učenja i drugih komponenti silabusa".

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru radionica će se održati 19. siječnja 2018. godine (petak) u razdoblju od 12:00 do 13:30 sati u Amfiteatru GF-a. Radionicu će voditi voditeljica sveučilišnog Ureda za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete dr. sc. Lucijana Boban, izv. prof. i Ines Perić, v. asist.

Sudjelovanje na ovoj radionici je obvezno za sve stalno zaposlene djelatnike Fakulteta u nastavi. Sudionici radionice trebaju ponijeti otiskan primjerak:
obrasca za silabus [Preuzmi].

⎙ Ispis...


✎ Informacija o sastanku dijela Odbora s dekanicom i prodekanicom za znanost, održanog u utorak, 12. prosinca 2017. godine.

Objavljeno: 14. prosinca 2017.


Objavljena je [Preuzmi] Informacija o sastanku dijela Odbora s dekanicom i prodekanicom za znanost, održanog u utorak, 12. prosinca 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnici sa XIII. i XIV. sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 11. prosinca 2017.


Objavljeni su:
[Preuzmi] Zapisnik sa XIII. sjednice Odbora od 3. studenog 2017. godine;
[Preuzmi] Zapisnik sa XIV. sjednice Odbora od 28. studenog 2017. godine;

⎙ Ispis...


✎ Poziv na II. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2017./2018. godini.

Objavljeno: 24. studenog 2017.


Pozivaju se članovi Odbora na II. redovitu sjednicu u akademskoj 2017./2018. godini. Sjednica će se održati u utorak, 28. studenog 2017. godine, s početkom u 9.00 sati u Vijećnici.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 14. rujna 2017. godine.

Objavljeno: 19. rujna 2017.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 14. rujna 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ Poziv za sudjelovanje u radionici HERE i Erasmus+ ureda BiH

Objavljeno: 14. rujna 2017.


Sveučilište u Mostaru u suradnji s espertnim timom iz BiH za reformu visokog obrazovanja (HERE) i Erasmus+ uredom u BiH organizira nacionalnu radionicu na temu "Implementacija EU Smjernica 2005/36/EC i 2013/55/EU".

Radionica će se održati 21. rujna 2017. godine (četvrtak) u razdoblju od 9:30 do 17:00 sati u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Sudjelovanje na ovoj radionici potrebno je potvrditi najkasnije do 18. rujna 2017. godine, putem e-pošte: mahira.zonic@erasmusbih.com
uz navođenje sljedećih podataka: ime i prezime, naziv institucije, funkcija, telefonski broj i adresa e-pošte.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na V. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2016./2017. godini.

Objavljeno: 7. rujna 2017.


Pozivaju se članovi Odbora na V. redovitu sjednicu u akademskoj 2016./2017. godini. Sjednica će se održati u četvrtak, 14. rujna 2017. godine, s početkom u 12.05 sati u uredu II-5.

⎙ Ispis...


✎ IZVJEŠĆE o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2016./2017. godine

Objavljeno: 6. rujna 2017.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra akademske 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Znanstveno-nastavno vijeće Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je jednoglasno usvojilo ovo IZVJEŠĆE, na 165. sjednici održanoj 6. rujna 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ REZULTATI o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2016./2017. godine

Objavljeno: 3. srpnja 2017.


Objavljeni su Rezultati o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Usporedni grafikoni skupnih podataka prikupljenih studentskim vrednovanjem nastavnog rada dostupni su i pri stranici Vrednovanja i rezultati.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 31. svibnja 2017. godine.

Objavljeno: 5. lipnja 2017.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 31. svibnja 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ Studentsko vrednovanje (anketa) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 1. lipnja 2017.


Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u sklopu svojih aktivnosti, vezanih za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete u 2017. godini, provest će on-line anketu za studentsko vrednovanje nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2016./2017. godine. Želimo doznati mišljenje naših kolegica i kolega studenata o nastavnom procesu, njihove prijedloge za poboljšanje i uključiti studente u ostvarenju zajedničkog nam cilja postizanja izvrsnosti.

Link do anketnog upitnika za svaki kolegij na koji su kolegica ili kolega student prvi put upisani u ovom semestru, nalazit će se od 1. do 15. lipnja 2017. godine u njihovom ISS profilu.

Anketa je anonimna. Ni na koji način se ne mogu povezati informacije o studentu s odgovorima koje daje.

Nadamo se da će se kolegice i kolege studenti odazvati u što većem broju kako bi rezultati ankete bili reprezentativni.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na IV. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2016./2017. godini.

Objavljeno: 29. svibnja 2017.


Pozivaju se članovi Odbora na IV. redovitu sjednicu u akademskoj 2016./2017. godini. Sjednica će se održati u srijedu, 31. svibnja 2017. godine, s početkom u 13.15 sati u uredu II-5.

⎙ Ispis...


[Poziv za radove] Poziv na konferenciju University – Industry Interaction Conference

Objavljeno: 25. svibnja 2017.


University Industry Innovation Network (UIIN) iz Dublina, R. Irska, objavila je poziv za konferenciju pod nazivom: University – Industry Interaction Conference. Cilj je konferencije okupljanje znanstvenika i poduzetnika te poticanje sveučilišno – gospodarske suradnje na području poduzetničkog obrazovanja, transfera znanja i inovacija.

Više informacija o programu/temama konferencije, prijavni obrazac..., možete pročitati/pronaći na poveznici: https://university-industry.com/index/about

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 28. travnja 2017. godine.

Objavljeno: 22. svibnja 2017.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 28. travnja 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ Završen je posjet Stručnog povjerenstva u sklopu reakreditacije Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 19. svibnja 2017.


Stručno povjerenstvo završilo je posjet našem Sveučilištu u sklopu procesa reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) iz RH.

U iščekivanju završnog izvješća Stručnog povjerenstva, te akreditacijske preporuke Agencije, predsjednik OKGF-a se zahvaljuje upravi Fakulteta, radnoj skupini koja je izradila Samo-analizu našeg Fakulteta, voditeljima katedri, znanstvenih i stručnih projekata, našim studentima i predstavnicima alumnija, te svim ostalim nastavnicima i djelatnicima Fakulteta, na svim aktivnostima u postupku vanjskog vrednovanja Sveučilišta od strane AZVO-a iz RH.

⎙ Ispis...


✎ Reakreditacija Sveučilišta u Mostaru: Poziv za sastanak sa studentima GF-a.

Objavljeno: 15. svibnja 2017.


Poštovani studenti,

Sveučilište u Mostaru trenutačno prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu, Sveučilište u Mostaru posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezatan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u srijedu 17. svibnja 2017. s početkom u 12:00 sati u predavaonici C u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom, koje bi željelo čuti i vaš glas.

⎙ Ispis...


✎ Reakreditacija Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 4. svibnja 2017.


Sveučilište u Mostaru trenutačno prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu, Sveučilište u Mostaru posjetit će Stručno povjerenstvo. Želite li Stručnom povjerenstvu dostaviti svoj komentar, primjedbe, prijedloge ili želite pohvaliti rad sveučilišta, fakulteta ili pojedinca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije do 11. svibnja 2017. godine https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija-mostar
Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Sveučilišta u Mostaru.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na III. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2016./2017. godini.

Objavljeno: 28. travnja 2017.


Pozivaju se članovi Odbora na III. redovitu sjednicu u akademskoj 2016./2017. godini. Sjednica će se održati u četvrtak, 4. svibnja 2017. godine, s početkom u 11.15 sati u uredu II-5. Dnevni red sjednice dostaviti će se elektroničkom poštom.

⎙ Ispis...


✎ IZVJEŠĆE o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2016./2017. godine

Objavljeno: 3. ožujka 2017.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra akademske 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Znanstveno-nastavno vijeće Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je jednoglasno usvojilo ovo IZVJEŠĆE, na 159. sjednici održanoj 2. ožujka 2017. godine.

⎙ Ispis...


✎ REZULTATI o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2016./2017. godine

Objavljeno: 25. veljače 2017.


Objavljeni su Rezultati o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Usporedni grafikoni skupnih podataka prikupljenih studentskim vrednovanjem nastavnog rada dostupni su i pri stranici Vrednovanja i rezultati.

⎙ Ispis...


✎ Predstavnici sustava za osiguranje kvalitete Sveučilišta u Mostaru sudjelovali na seminaru: Provedba ESG-a na hrvatskim visokim učilištima

Objavljeno: 21. veljače 2017.


Predstavnici sustava za osiguranje kvalitete Sveučilišta u Mostaru, među kojima i predsjednik OKGF-a, sudjelovali su 20. veljače 2017. godine na seminaru: Provedba ESG-a na hrvatskim visokim učilištima. Seminar je održan u Zagrebu u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) iz RH.

Europski standardi i smjernice (ESG) imaju važnu ulogu u razvoju sustava osiguravanja kvalitete država i visokih učilišta na cijelom Europskom prostoru visokog obrazovanja, kao i u prekograničnoj suradnji. Na seminaru je sudjelovalo gotovo 150 sudionika. Govornici na seminaru su bili Colin Tück, ravnatelj Europskog registra agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR), Elizabeth Noonan, voditeljica ureda za osiguravanje kvalitete University College Cork iz Irske, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra te predstavnice Agencije: dr. sc. Vesna Dodiković Jurković, mr. sc. Sandra Bezjak i Ivana Borošić.

[ESG_seminar_International_20_2_2017]

[Izvor: AZVO]

⎙ Ispis...


✎ Poziv na prvu radionicu radne grupe 1.2 u okviru EU projekta: "Razvoj kvalifikacijskog okvira za cjeloživotno učenje - QF LLL"

Objavljeno: 17. veljače 2017.


Prva radionica radne grupe 1.2 u okviru EU projekta: "Razvoj kvalifikacijskog okvira za cjeloživotno učenje", održat će se u četvrtak i petak, 23. i 24. veljače 2017. godine, s početkom u 11.30 sati u hotelu Mostar u Mostaru.
Projekt je posvećen daljnjem razvoju i primjeni Kvalifikacijskog okvira u BiH s fokusom na stručno obrazovanje i obuku, te obrazovanje odraslih.

[Preuzmi] Poziv i dnevni red za prvu radionicu radne grupe 1.2 u okviru EU projekta:
"Razvoj kvalifikacijskog okvira za cjeloživotno učenje"

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 3. veljače 2017. godine.

Objavljeno: 6. veljače 2017.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 3. veljače 2017. godine.

⎙ Ispis...


[Poziv za radove] Poziv na seminar Provedba ESG-a na hrvatskim visokim učilištima

Objavljeno: 3. veljače 2017.


Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) iz RH objavila je poziv za seminar pod nazivom: Provedba Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete (ESG) na hrvatskim visokim učilištima.

Više informacija o programu/temama seminara, prijavni obrazac..., možete pročitati/pronaći na poveznici: https://www.azvo.hr/hr/azvo-vijesti/1587-poziv-na-seminar-provedba-esg-a-na-hrvatskim-visokim-ucilistima

⎙ Ispis...


✎ Sastanak ureda/odbora za kvalitetu.

Objavljeno: 2. veljače 2017.


Dana 2. veljače 2017. godine u Centru za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Mostaru održan je radni sastanak voditelja ureda/odbora za kvalitetu sa znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica našega Sveučilišta.

Teme ovog radnog sastanka bile se definiranje završnih aktivnosti glede konačne realizacije samoevaluacijskih izvješća Fakulteta u postupku reakreditacije našeg Sveučilišta od strane AZVO-a iz RH, te utvrđivanje vremenskog okvira djelovanja i pripreme za nadolazeću posjetu Povjerenstva.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na II. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2016./2017. godini.

Objavljeno: 1. veljače 2017.


Pozivaju se članovi Odbora na II. redovitu sjednicu u akademskoj 2016./2017. godini. Sjednica će se održati u petak, 3. veljače 2017. godine, s početkom u 11.15 sati u uredu II-5. Dnevni red sjednice dostaviti će se elektroničkom poštom.

⎙ Ispis...


[Bilten] Elektronički bilten ECA-e.

Objavljeno: 26. siječnja 2017.


Objavljen je [Preuzmi] elektronički bilten (newsletter) Europskog konzorcija za akreditaciju u visokom obrazovanju (ECA-e).

⎙ Ispis...


👤 Novi član OKGF-a iz reda studenata.

Objavljeno: 23. siječnja 2017.


Znanstveno-nastavno vijeće Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na 158. sjednici održanoj 23. siječnja 2017. godine, te na prijedlog Studentskog zbora donijelo je Odluku o imenovanju novog člana Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a iz reda studenata. Novi član je postao kolega Ivan Brajković, student druge godine sveučilišnog preddiplomskog studija građevinarstva.

⎙ Ispis...


✎ Studentsko vrednovanje (anketa) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2016./2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 17. siječnja 2017.


Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u sklopu svojih aktivnosti, vezanih za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete u 2017. godini, provest će on-line anketu za studentsko vrednovanje nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2016./2017. godine. Želimo doznati mišljenje naših kolegica i kolega studenata o nastavnom procesu, njihove prijedloge za poboljšanje i uključiti studente u ostvarenju zajedničkog nam cilja postizanja izvrsnosti.

Link do anketnog upitnika za svaki kolegij na koji su kolegica ili kolega student prvi put upisani u ovom semestru, nalazit će se od 17. do 31. siječnja 2017. godine u njihovom ISS profilu.

Anketa je anonimna. Ni na koji način se ne mogu povezati informacije o studentu s odgovorima koje daje.

Nadamo se da će se kolegice i kolege studenti odazvati u što većem broju kako bi rezultati ankete bili reprezentativni.

⎙ Ispis...


✎ Poziv za sastanak na temu anketa.

Objavljeno: 11. siječnja 2017.


U ponedjeljak 16. siječnja 2017. godine u amfiteatru će se u 12.00 sati održati sastanak studenata svih godina s rukovodstvom Fakulteta na temu anketa.

Svi studenti su pozvani na sastanak.

⎙ Ispis...


✎ IZVJEŠĆE o provedbi anonimnog studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2015./2016. godine

Objavljeno: 15. prosinca 2016.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedbi anonimnog studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2015./2016. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Usporedni grafikoni skupnih podataka prikupljenih studentskim vrednovanjem nastavnog rada dostupni su i pri stranici Vrednovanja i rezultati.

⎙ Ispis...


[Bilten] Smjernice za učinkovitu međunarodnu praksu u pogledu borbe protiv akademske korupcije

Objavljeno: 5. prosinca 2016.


UNESCO-ov Međunarodni institut za planiranje obrazovanja (International Institute for Educational Planning - IIEP) te Međunarodna grupa za kvalitetu američkog Vijeća za akreditaciju u visokom obrazovanju (International Quality Group of the US Council for Higher Education Accreditation - CHEA/CIQG) objavili su:
[Preuzmi] Smjernice za učinkovitu međunarodnu praksu u pogledu borbe protiv akademske korupcije i jačanja vjerodostojnosti visokog obrazovanja.

Cilj je ovog dokumenta osvijestiti institucije u području visokog obrazovanja, ali i širu javnost da je potrebno pojačati napore u borbi protiv akademske korupcije pri čemu je ključna uloga sustava osiguravanja kvalitete. Međutim, institucijski sustav osiguravanja kvalitete sam ne može podnijeti cjelokupan teret rješavanja ovog izazova, nego je potrebno uključiti širi krug dionika. Stoga ovaj dokument pruža preporuke za učinkovitu međunarodnu praksu – s posebnim naglaskom na ulogu koju bi u tome trebalo imati osiguravanje kvalitete.

⎙ Ispis...


[Poziv za radove] 2017 University-Industry Interaction Conference

Objavljeno: 14. studenoga 2016.


University Industry Innovation Network (UIIN) objavila je poziv za međunarodnu konferenciju pod nazivom: 2017 University-Industry Interaction Conference.
Više informacija o programu konferencije, važnim datumima..., možete pročitati pri mrežnoj stranici konferencije: https://university-industry.com/index/submission

⎙ Ispis...


[Poziv za radove] CIMQUSEF13

Objavljeno: 7. studenoga 2016.


Moroccan Association for Improving the Quality of Education (AMAQUEN) objavila je poziv za međunarodnu konferenciju pod nazivom: 13th International Conference on Quality in Education and Training (CIMQUSEF13).
Više informacija o programu konferencije, važnim datumima..., možete pročitati pri mrežnoj stranici konferencije: https://cimqusef13.sciencesconf.org/

⎙ Ispis...


[Bilten] Elektronički bilten CEENQA-e.

Objavljeno: 26. listopada 2016.


Objavljen je [Preuzmi] elektronički bilten (newsletter) Mrežne agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju centralne i istočne Europe (CEENQA-e).

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 18. listopada 2016. godine.

Objavljeno: 22. listopada 2016.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 18. listopada 2016. godine.

⎙ Ispis...


📘 Kompetencije građevinskih inženjera

Objavljeno: 17. listopada 2016.


Iz tiska je izašla knjiga Kompetencije građevinskih inženjera. Knjiga je rezultat istraživanja u sklopu projekta "Unapređenje ishoda učenja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru". Projekt je trajao tijekom akademske 2015./2016. godine, uradila ga je kolegica doc.dr.sc. Ivana Domljan, te sufinanciralo Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH.

[Knjiga: Kompetencije građevinskih inženjera] U istraživanju je sudjelovalo preko dvije stotine tadašnjih studenata, završenih studenata, nastavnika i asistenata GF-a Sveučilišta u Mostaru i većina lokalnih građevinskih poduzeća koja zapošljavaju magistre građevinarstva, završene studente Građevinskog fakulteta.
Knjiga može biti pomoć i poticaj u unapređenju ciljeva i ishoda učenja, metoda podučavanja i provjera naučenoga na građevinskim fakultetima, posebno u kontekstu snažnih i dinamičnih promjena u svijetu: globalizacija, informatizacija, jačanje konkurencije i dominacija engleskog jezika, koje se snažno odražavaju i na proces obrazovanja.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na I. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2016./2017. godini.

Objavljeno: 13. listopada 2016.


Pozivaju se članovi Odbora na I. redovitu sjednicu u akademskoj 2016./2017. godini. Sjednica će se održati u utorak, 18. listopada 2016. godine, s početkom u 11.00 sati u uredu II-5. Dnevni red sjednice dostaviti će se elektroničkom poštom.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 14. srpnja 2016. godine.

Objavljeno: 14. srpnja 2016.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 14. srpnja 2016. godine.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Povjerenstva za provedbu studentske ankete u ljetnom semestru ak. 2015./2016. godine od 30. svibnja 2016. godine.

Objavljeno: 31. svibnja 2016.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Povjerenstva za provedbu studentske ankete u ljetnom semestru ak. 2015./2016. godine od 30. svibnja 2016. godine.

⎙ Ispis...


✎ Okrugli stol na temu "Što treba znati o ishodima učenja?"

Objavljeno: 27. svibnja 2016.


U Vijećnici Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održan je Okrugli stol na temu "Što treba znati o ishodima učenja?", gdje su prezentirani rezultati istraživanja stavova nastavnika, studenata, bivših studenata i poslodavaca o kompetencijama, znanjima i vještinama koje se stječu kroz nastavne programe Građevinskog fakulteta Sveučilista u Mostaru. Istraživanje je provedeno u sklopu realizacije projekta "Unaprjeđenje ishoda učenja na Građevinskom fakultetu Sveučilista u Mostaru" kojeg sufinancira Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH.

[Poveznica] Galerija fotografija
[Preuzmi] Opis projekta "Unapređenje ishoda učenja na GFMO"

⎙ Ispis...


✎ Studentsko vrednovanje (anketa) nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2015./2016. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 26. svibnja 2016.


Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u sklopu svojih aktivnosti, vezanih za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete u 2016. godini, provest će anketu za studentsko vrednovanje nastavnog rada tijekom ljetnog semestra ak. 2015./2016. godine. Želimo doznati mišljenje naših kolegica i kolega studenata o nastavnom procesu, njihove prijedloge za poboljšanje i uključiti studente u ostvarenju zajedničkog nam cilja postizanja izvrsnosti.

Studentski predstavnici skupa sa predsjednicom Studentskog zbora GF-a vršit će raspodjelu/pohranu anketnih upitnika za svaki kolegij na koji su kolegica ili kolega student prvi put upisani u ovom semestru, i to u periodu od 30. svibnja do 10. lipnja 2016. godine.

Anketa je anonimna. Ni na koji način se ne mogu povezati informacije o studentu s odgovorima koje daje.

Zahvaljujemo na sudjelovanju u anketi jer nam je vaše mišljenje važno!

⎙ Ispis...


✎ IZVJEŠĆE o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2015./2016. godine

Objavljeno: 16. svibnja 2016.


Objavljeno je [Preuzmi] Izvješće o provedbi on-line studentskog vrednovanja (ankete) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2015./2016. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Usporedni grafikoni skupnih podataka prikupljenih studentskim vrednovanjem nastavnog rada dostupni su i pri stranici Vrednovanja i rezultati.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na Okrugli stol pod nazivom "Što treba znati o Ishodima učenja?"

Objavljeno: 10. svibnja 2016.


Okrugli stol pod nazivom "Što treba znati o Ishodima učenja?" održat će se u petak, 27. svibnja 2016. godine, s početkom u 11.00 sati u Vijećnici GFMO-a.
Stol se organizira u sklopu projekta "Unapređenje ishoda učenja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru".

[Preuzmi] Opis projekta "Unapređenje ishoda učenja na GFMO"
[Preuzmi] Poziv na prisustvovanje Okruglom stolu "Što treba znati o Ishodima učenja?"
[Preuzmi] Raspored Okruglog stola "Što treba znati o Ishodima učenja?"

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 28. travnja 2016. godine.

Objavljeno: 28. travnja 2016.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 28. travnja 2016. godine.

⎙ Ispis...


📆 AZVO radionica za izradu samoanalize 2015./2016.

Objavljeno: 16. ožujka 2016.


Kolege iz Agencije za visoko obrazovanje (AZVO) iz RH, na čelu s ravnateljicom prof. dr. Jasminom Havranek održale su radionicu za izradu samoanalize visokih učilišta u sastavu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu radnog posjeta našem Sveučilištu. Radionica je održana u utorak, 15. ožujka 2016. godine od 9.00 do 14.00 sati u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

VIDEO prilog: Akreditacija Sveučilišta u Mostaru od strane AZVO-a.[Izvor: Prvi.tv]

⎙ Ispis...


📆 AZVO radionica za izradu samoanalize 2015./2016.

Objavljeno: 2. ožujka 2016.


Agencija za visoko obrazovanje (AZVO) iz RH održat će radionicu za izradu samoanalize visokih učilišta u sastavu Sveučilišta u Mostaru. Radionica će se održati u utorak, 15. ožujka 2016. godine od 9.00 do 14.00 sati u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

[Preuzmi] Upute za sastavljanje samoanalize visokih učilišta u sastavu sveučilišta - FINALNI AZVO-dokument (veljača 2016.)

⎙ Ispis...


✎ Poziv na radni sastanak nositelja aktivnosti za sastavljanje samoanalize GF-a u postupku vanjskog vrednovanja Sveučilišta od strane AZVO-a iz RH.

Objavljeno: 8. veljače 2016.


Pozivaju se nositelji aktivnosti za sastavljanje samoanalize GF-a u postupku vanjskog vrednovanja Sveučilišta od strane AZVO-a iz RH na radni sastanak. Sastanak će se održati u četvrtak, 10. veljače 2016. godine, s početkom u 9.30 sati u uredu Dekana GF-a.

[Preuzmi] Upute za sastavljanje samoanalize visokih učilišta u sastavu sveučilišta - FINALNI AZVO-dokument (veljača 2016.)

⎙ Ispis...


✎ Erasmus+ Poziv za dostavu prijedloga: Osiguravanje kvalitete na razini Europe za poboljšanu transparentnost i priznavanje vještina i kvalifikacija.

Objavljeno: 4. veljače 2016.


Europska komisija objavila je [Preuzmi] Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ čije aktivnosti se odnose na Osiguravanje kvalitete na razini Europe za poboljšanu transparentnost i priznavanje vještina i kvalifikacija.

Prijave (sastavljene na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku) se moraju dostaviti do 29. veljače 2016. u 12 sati po briselskom vremenu.

⎙ Ispis...


✎ Zapisnik sa sjednice Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru od 20. siječnja 2016. godine.

Objavljeno: 25. siječnja 2016.


Objavljen je [Preuzmi] Zapisnik sa sjednice Odbora od 20. siječnja 2016. godine.

⎙ Ispis...


✎ Poziv na I. redovitu sjednicu Odbora za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete GF-a Sveučilišta u Mostaru u 2016. godini.

Objavljeno: 18. siječnja 2016.


Pozivaju se članovi Odbora na I. redovitu sjednicu u 2016. godini. Sjednica će se održati u petak, 20. siječnja 2016. godine, s početkom u 11.00 sati u uredu II-5. Dnevni red sjednice dostaviti će se elektroničkom poštom.

⎙ Ispis...


✎ Studentsko vrednovanje (anketa) nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2015./2016. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavljeno: 12. siječnja 2016.


Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u sklopu svojih aktivnosti, vezanih za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete u 2016. godini, provest će on-line anketu za studentsko vrednovanje nastavnog rada tijekom zimskog semestra ak. 2015./2016. godine. Želimo doznati mišljenje naših kolegica i kolega studenata o nastavnom procesu, njihove prijedloge za poboljšanje i uključiti studente u ostvarenju zajedničkog nam cilja postizanja izvrsnosti.

Link do anketnog upitnika za svaki kolegij na koji su kolegica ili kolega student prvi put upisani u ovom semestru, nalazit će se od 18. do 31. siječnja 2016. godine u njihovom ISS profilu.

Anketa je anonimna. Ni na koji način se ne mogu povezati informacije o studentu s odgovorima koje daje.

Nadamo se da će se kolegice i kolege studenti odazvati u što većem broju kako bi rezultati ankete bili reprezentativni.

⎙ Ispis...


📝 Obavijesti

[Ankete]

Objavljeno je IZVJEŠĆE o provedenoj studentskoj anketi zimskog semestra akademske 2017./2018. godine na prvoj godini sveučilišnog preddiplomskog studija Arhitekture i urbanizma u papirnatoj verziji.

Objavljeno: 26. 4. 2018.

[Sastanak]

Objavljen je Zapisnik-Informacija o usvojenim zaključcima s tematske sjednice Senata našeg Sveučilišta, održane 22. 2. 2018. godine u Vijećnici našeg Fakulteta.

Objavljeno: 19. 4. 2018.

[Edukacija]

Obavijest o početku edukacije iz engleskog jezika...

Objavljeno: 18. 4. 2018.

[Bilten]

Objavljen je elektronički bilten (newsletter) Mrežne agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju centralne i istočne Europe (CEENQA-e).

Objavljeno: 18. 4. 2018.

[Bilten]

Objavljen je elektronički bilten (newsletter) Međunarodne mreže agencija za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (INQAAHE-e).

Objavljeno: 6. 4. 2018.

[Bilten]

Objavljen je elektronički bilten (newsletter) Europske asocijacije za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA-e).

Objavljeno: 3. 4. 2018.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!
▲ Vrh